Kinderopvangtoeslag

Als het over de kinderopvangtoeslag gaat, dan is dat een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Steeds meer ouders moeten allebei werken om het financieel rond te kunnen krijgen, wanneer je kinderen hebt kun je niet continu vanuit huis werken, althans niet bij alle beroepen en daarom worden de kinderen naar de opvang gebracht. Soms kunnen opa en oma komen, maar andere ouders geven er de voorkeur aan dat kinderen met andere kinderen kunnen spelen onder professionele begeleiding. Dan kan de kinderopvangtoeslag een uitkomst zijn. Je krijgt namelijk kinderopvangtoeslag wanneer je kinderen naar de kinderopvang gaan, maar de hoogte hiervan is afhankelijk van een aantal factoren.


De hoogte van de kinderopvangtoeslag

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is afhankelijk van je inkomen. Maar ook van het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en hoe vaak zij er gebruik van maken. De toeslag is voor bijvoorbeeld ouders die werken, een opleiding volgen of er aan werken om de kans op werk te vergroten. Er kan hierbij ook gedacht worden aan een re-integratietraject of een verplichte inburgeringscursus. Ook voor de partner geldt dit. Maar ook wanneer een kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat, is dit van toepassing.


Berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt

Je kunt via internet berekenen op hoeveel kinderopvangtoeslag je recht hebt. Dan kan de toeslag ook meteen worden aangevraagd. Zorg daarom dat je de gegevens bij de hand hebt. Daarna kun je op de website van de belastingdienst alles in gang zetten. Regel je het liever via de post, dan kan dat ook en dan kun je bij de Belasting Telefoon de papieren aanvragen en dan worden deze naar je opgestuurd.


Waarom kinderopvangtoeslag aanvragen?

Als je kinderen hebt die naar de opvang gaan is het altijd zinvol om de kinderopvangtoeslag aan te vragen. Misschien denk je dat je niets krijgt, maar alle euro�s die je aan toeslag krijgt zijn natuurlijk mooi meegenomen. Sommige ouders denken dat zij alleen maar voor de opvang van de kinderen gaan werken, maar die gedachten kun je nu uit je hoofd zetten als je kiest voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag. Je kunt deze altijd aanvragen en dan weet je waar je recht op hebt, dat kan voor jou een reden zijn om toch buitenshuis te gaan werken en de kinderen wat losser te laten en te laten spelen met andere kinderen onder professionele begeleiding.