Huurtoeslag

Als het over de huurtoeslag gaat, dan gaat het over een bijdrage in de huurkosten. Mocht je dus in een huurhuis wonen dan is het mogelijk dat je recht hebt op huurtoeslag. Dit is echter afhankelijk van je situatie. Het is belangrijk dat de volgende punten duidelijk zijn, woon je alleen of samen met een partner of medebewoner? Hoe oud ben je? Hoeveel huur moet je per maand betalen, wat voor soort huurhuis heb je en wat is het inkomen per maand / per jaar? Als dit duidelijk is dan kan er gekeken worden of dat je recht hebt op huurtoeslag. Steeds meer mensen hebben in de gaten dat zij recht hebben op huurtoeslag en dit is maar goed ook, je kunt er maar beter achteraan gaan, zodat je krijgt waar je recht op hebt.


Het aanvragen van de huurtoeslag

Het is mogelijk om de huurtoeslag van dit jaar aan te vragen via internet, dat kan bij de belastingdienst onder het kopje: mijn toeslagen. Je kunt uiteraard ook de papieren versie invullen en deze kan worden opgevraagd bij de Belasting Telefoon. Als je nu al wilt weten hoeveel huurtoeslag je ongeveer kunt krijgen dan kan dat online worden bekeken.


Waarom huurtoeslag aanvragen?

Je vraagt je misschien af waarom dat het zinvol is om huurtoeslag aan te vragen. Dit is uiteraard van belang als je een huurwoning hebt, je kunt dan namelijk tientallen of honderden euro�s per maand terugkrijgen, van de huur die je moet betalen. Dat geld kun je vast en zeker goed gebruiken, misschien heb je er tot op heden nog niet aan gedacht, maar het is aan te raden om de huurtoeslag aan te vragen zodat je inziet wat je mogelijkheden zijn en ook krijgt waar je recht op hebt, een extra bedrag zodat de huur iedere maand eenvoudiger betaald kan worden en misschien houd je nog wat over. De huurtoeslag kan daarom meteen worden aangevraagd en je kunt online berekenen op hoeveel toeslag je recht hebt.